מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

חשבונאות וכלכלה

מיסים

מיסוי בינלאומי

חייבים לערוך הסכמים מבוססים לעסקאות בינלאומיות - 85א נכנס לתוקף

05.02.2007

מעתה חייבים לערוך הסכמים בינלאומיים לעסקאות בינלאומיות

תחולה לסעיף 85א' לפקודה בעקבות כניסתן לתוקף של תקנות מחירי העברה,

ארצי את חיבה*

סעיף 85א' לפקודת מס הכנסה קובע כי עסקה בינלאומית שבה מתקיימים יחסים מיוחדים שבשלהם נקבע מחיר לנכס, זכות, שירות, או שנקבעו תנאים אחרים לעסקה באופן שהופקו ממנה פחות רווחים מאשר היו מופקים בנסיבות העניין, אילו נקבעו המחיר או התנאים בין צדדים שאין ביניהם יחסים מיוחדים, תדווח העסקה בהתאם לתנאי השוק ותחויב במס בהתאם.

סעיף 85א(ג) קובע כי פקיד השומה יהא רשאי לדרוש, והנישום יהיה חייב להציג, מסמכים ונתונים המצויים בידיו הנוגעים לעסקה או לצד לעסקה שהוא תושב זר והדרך לקביעת מחיר העסקה.

סעיף 85א(ה) מעניק לשר האוצר את הזכות לקבוע את הדרכים והשיטות להכרה במחיר העסקה או בתנאיה כאשר העסקה הבין לאומית נעשית בין צדדים קשורים.

הכנסת אישרה את תקנות מס הכנסה (קביעת תנאי שוק) התשס"ו - 2005 (להלן: התקנות). לפיכך, יש ליישם את הוראות סעיף 85א' לפקודה שתחילתו הותנתה בכניסת התקנות לתוקף. בעוד בחקיקה הראשית נקבעו העקרונות לקביעת מחירי העברה, הרי שהתקנות מכתיבות את השיטות השונות לקביעת "תנאי השוק" בעסקה בנלאומית. עוד קובעות התקנות, כי על מנת לבחון האם עסקה נקבעה לפי "תנאי השוק" על החברה חלה חובה להגיש לפקיד השומה עבודת חקר לגבי תנאי השוק והשוואת העסקה הבינלאומית לעסקאות דומות בענף (Transfer Pricing Study). לצד החובות המנויות בסעיף, לנישום נתונה הזכות לפנות למנהל רשות המסים בבקשת אישור מוקדם בגין עסקה מסוימת או סדרת עסקאות דומות (advance pricing agreement-APA).

בהתאם לתקנות, עסקה בינלאומית הינה עסקה בין צדדים קשורים כאשר אחד או יותר מהצדדים לעסקה הוא תושב חוץ או שההכנסה מהעסקה היא הכנסה החייבת במס גם מחוץ לישראל. על מנת לעמוד בחובותיו או ליהנות מזכויותיו, על הנישום להגיש לרשות המסים עבודת חקר בדבר מחירי ההעברה, בתוך 60 יום ממועד הדרישה על ידי פקיד השומה, או במועד פנייה לקבלת אישור מוקדם.

עבודת החקר תכלול, בין השאר, את הפרטים הבאים:

· פרטים מלאים על הנישום ועל הצדדים הקשורים הרלוונטים לעסקה הנבחנת.

· תיעוד מלא של העסקאות הבין חברתיות.

· סקירה של תחום הסביבה הכלכלית שהנישום פועל בה.

· פירוט לגבי הסיבות לבחירת שיטת ההשוואה ומאפייני ההשוואה.

* ארצי את חיבה
פתרונות מיסוי בע"מ

‹ חזרה