מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

דיני עבודה

הטבות סוצייאליות

מספר שעות העבודה בערב חג שבועות

31.05.2006

 

 

 

מספר שעות העבודה בערב חג שבועות

 

הילה פורת, עו"ד *

 

 

בפקודת סדרי השלטון והמשפט, התשי"ח-1948, נקבע כי חג השבועות הינו אחד ממועדי ישראל. כלומר, לענין ערב שבועות חלות ההוראות הרגילות בדבר מספר שעות עבודה בערב חג, כמצוין להלן:

 

א.      במקום עבודה בו עובדים 8 שעות ביום, שישה ימים בשבוע: סעיף 2(ב) לחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951, קובע כי ביום שלפני חג שהעובד אינו עובד בו, בין עפ"י חוק ובין עפ"י הסכם או נוהג, לא יעלה יום עבודה על 7 שעות עבודה.

 

ב.       במקומות עבודה בהם עובדים 9 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע: במצב זה יום העבודה בערב החג יהיה בן 8 שעות. אולם במקום עבודה אשר חל עליו ההסכם הקיבוצי בדבר המעבר לשבוע עבודה בן 5 ימים או צו ההרחבה על פיו - חל סעיף 9 להסכם לפיו: "בערבי חגי ישראל החלים ביום שהעובד חייב לעבוד בו יהיה יום העבודה בן 8 שעות בתשלום של 9 שעות או יום עבודה בן 7 שעות בתשלום של 8 שעות.

 

ההנהלה ונציגות העובדים יקבעו באיזו חלופה לבחור. בערב יום כיפור יעבדו העובדים 6 שעות בתשלום של 9 שעות. במקומות עבודה שבהם עבדו בערבי חג 6 שעות בתשלום של 8 שעות ימשיכו העובדים לעבוד 6 שעות בתשלום של 8 שעות".

 

ג.    במקום עבודה בו חל הסכם קיבוצי ענפי/צו הרחבה ענפי/הסכם קיבוצי מיוחד/הסכם אישי/נוהג הקובע לענין זה הוראה מטיבה עם העובד, אזי יש לנהוג על פיו.

 

במקרה בו עובד יצא לחופשה בערב חג - המעביד יכול לנכות לו יום חופשה מלא, אלא אם חל במקום העבודה הסכם קיבוצי ענפי/ מיוחד, צו הרחבה ענפי, הסכם עבודה או נוהג הקובע אחרת.

 

עו"ד הילה פורת, עורכת אתר קול העבודה: www.hilaporat.co.il

 

‹ חזרה