מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

מס הכנסה

מאמרים - מס הכנסה

פטור ממס לחלוקה עתידית של נכסי עיזבון

רמי אריה, עו"ד ורו"ח  |  20.05.2015

פטור ממס לחלוקה עתידית של נכסי עיזבון

רמי אריה, עו"ד ורו"ח

ביום 7.5.2015 פרסמה רשות המיסים החלטת מיסוי מס  6698/15 בעניין  "חלוקת נכסי עיזבון- החלטת מיסוי בהסכם", כדלקמן:

אח ואחות (להלן: "היורשים") ירשו את נכסי הוריהם, עם פטירת האב בשנת 1977 ועם פטירת האם ב-1996 בחלקים שווים.  בין נכסי העיזבון, ירשו היורשים קרקעות בשפלה. בשנת 1999, לפני רישום נכסי הירושה בלשכת רישום המקרקעין, ערכו היורשים הסכם חלוקה לקראת רישום (העתק ממנו הועבר לרשויות המס).

בכוונת היורשים, בהתאם להסכם החלוקה משנת 1999 לחלק ביניהם את המגרשים שווה בשווה לפי חלקם בירושה, וזאת לאחר שינוי ייעודם לבניה, ואת חלוקת המגרשים החקלאיים אשר טרם הופשרו - לבצע בעתיד, לכשיופשרו.

היורשים ביקשו להכיר בחלוקה המבוקשת היום כ"חלוקה ראשונה" מבלי לבזבז, בשלב זה, חלוקה של כל נכסי העיזבון זאת לאור העובדה שחלוקת נכסי העיזבון תעשה בשלבים על פני שנים בהתאם לשינוי ייעודם של הקרקעות החקלאיות.

הבקשה היא כי החלוקה היום והחלוקה העתידית לא יהוו "מכירה" בהתאם לסעיף 5(ג)(4) לחוק.

החלטת המיסוי ותנאיה:

לאור הנסיבות המפורטות, ובהן הסכם החלוקה משנת 1999 אשר נערך בין היורשים וקבע את אופן חלופת הנכסים ביניהם, בהווה ובעתיד, יש לראות את החלוקות העתידיות ביתרת המגרשים (אשר לא חולקו) כביצועו של הסכם החלוקה משנת 1999.

סעיף 5(ג)(4) לחוק מיסוי מקרקעין  יחול על חלוקות אלה ולא יראו בהן כמכירה לעניין החוק, ובלבד שהחלוקה כאמור תתבצע כפי שהצדדים ביצעו אותה עד כה – בחלקים שווים, ועניינה של חלוקה זו יהא באותם מגרשים שלא היו מופשרים לבניה בשנת 1999.

מובהר בזאת כי הסדר זה אינו כולל חלוקה אשר כבר חולקה בין היורשים בשנת 1999 ולכן כל חלוקה אחרת לגביה תהווה עסקה חייבת לפי החוק.

 

 

 

‹ חזרה