מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

דיני עבודה

הסכמי עובד-מעביד

תשלום הוצאות נסיעה לעובדים

הילה פורת, עו"ד  |  12.05.2014

תשלום הוצאות נסיעה לעובדים

הילה פורת, עו"ד

 

צו הרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה של העובד, קובע את הכללים הבאים: 

 

1.       הצו חל על כל העובדים והמעבידים בישראל, למעט עובדים במפעלים מוגנים כאמור בסעיף 17(א)     לחוק שכר מינימום, התשמ"ז - 1987 (עובדים שיש להם מגבלות גופניות, נפשיות או שכליות המועסקים במפעלים מוגנים שאוצר המדינה משתתף בתקציבם, בין אם מלאו להם 18 ובין אם לאו).

2.       שיעור החזר הוצאות הנסיעה יהיה 26.40 ₪ ליום עבודה (החל מיום 1.1.2014). סכום זה משתנה מעת לעת בהתאם לשינויים בתעריפי התחבורה הציבורית. סכום זה הינו בהתאם לצו ההרחבה בדבר השתתפות המעביד בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה.

3.       כל עובד הזקוק לתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי לקבל ממעבידו השתתפות עד המקסימום האמור בסעיף 2, בהוצאות נסיעה לעבודה וממנה, בעד כל יום עבודה בפועל בו השתמש בתחבורה כדי להגיע למקום עבודתו.

4.       הוצאות הנסיעה ייקבעו לפי מחיר נסיעה מוזל באוטובוס ציבורי או כרטיס מנוי חודשי מוזל ממקום מגורי העובד למקום עבודתו, על יסוד כרטיס הנחה של מספר נסיעות, אם קיים כרטיס הנחה כזה.

5.       עובד הנזקק לנסיעה ביותר מאוטובוס אחד כדי להגיע למקום עבודתו, זכאי להשתתפות מעבידו בהוצאות הנסיעה בגבולות הסכום הנקוב בסעיף 2 גם בעד הנסיעה הנוספת, אם הוא חייב לנסוע באוטובוס השני שלוש תחנות עירוניות נוספות לפחות כדי להגיע למקום עבודתו.

6.       החזר ההוצאות לא ישולם למי שמוסע לעבודה על חשבון המעביד או מטעמו; מוסע העובד לכיוון אחד בלבד (לעבודה או ממנה) יהיה זכאי עד למחצית הסכומים הנ"ל.

7.       עובד הנעדר מעבודתו מסיבה כלשהיא אינו זכאי להחזר הוצאות נסיעה בעד תקופת היעדרותו.

 

 

 

‹ חזרה