נתק ביחסי עבודה של 6 חודשים ומעלה מנתק רציפות עבודה
הילה פורת, עו"ד
דנה הועסקה כמנהלת מכירות בחברה והתפטרה מעבודתה עקב נסיבות משפחתיות. כעבור חודשיים, פנתה דנה לחברה בבקשה לשוב ולעבוד בה, בעקבות פתרון הבעיות שהיו לה. החברה חוששת כי במקרה בו תשוב להעסיק את דנה תיחשב לה תקופת העבודה הראשונה לעניין פיצויי פיטורים במקרה בו תהיה זכאית להם בעתיד. האם יש ממש בחשש זה?
סעיף 2(9) לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, קובע כי: "הפסקה ארעית ללא ניתוק יחסי עובד ומעביד או הפסקה תוך ניתוק יחסי עובד ומעביד שאינה עולה על 6 חודשים" - לא תפגע ברציפות בעבודה לעניין פיצויי פיטורים.
לפיכך, במקרה בו תקבל החברה את דנה חזרה לעבודה בטרם יעברו 6 חודשים ומעלה מיום ניתוק יחסי העבודה האחרון, הרי שביום בו תקום לדנה הזכות לפיצויי פיטורים, הוותק שיחשב לה כוותק לפיצויים הוא הוותק הכולל בשתי תקופות ההעסקה. יצוין, כי במקרה כזה גם אם שולמו לה פיצויי פיטורים בגין תקופת ההעסקה הראשונה, תקופה זו תיחשב לה כוותק לפיצויים שיחושבו עפ"י שכרה האחרון ועפ"י הוותק הכולל, בניכוי הסכום ששולם לה בעבר כפיצויי פיטורים.
הדרך היחידה ליצור תקופת עבודה חדשה שתהיה מנותקת מתקופת העבודה הראשונה, היא להמתין שיחלפו לפחות 6 חודשים מיום סיום יחסי העבודה.
יצוין כי חופשה ללא תשלום, ללא קשר לאורכה, אינה מנתקת את הרציפות בין "שתי תקופות" עבודה, שכן אינה נתק או פגיעה ברציפות כלל. כמובן שרצוי שיהיה תיעוד כלשהו של עובדת היות העובד בחופשה ללא תשלום.