מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

דיני עבודה

הטבות סוצייאליות

האם עובד זכאי לתשלום בגין היעדרות בימי חג החנוכה ?

המחלקה המשפטית "כל עובד", חברת חשבים  |  14.11.2013

האם עובד זכאי לתשלום בגין היעדרות בימי חג החנוכה ?
המחלקה המשפטית "כל עובד", חברת חשבים

הצגת השאלה:

עובד נעדר מהעבודה לשם טיפול בילדיו השוהים בחופשה לכבוד חג החנוכה. כיצד ישולמו ימי היעדרות אלו ?

המחלקה המשפטית "כל עובד", משיבה:

ככלל, החוק אינו מעניק לעובד זכות להיעדר בתשלום בחג החנוכה.

בפקודת סדרי השלטון והמשפט נקבע, אילו חגים דינם כדין מנוחה שבועית. החגים המפורטים בפקודה הם: שני ימי ראש השנה, יום הכיפורים, ראשון ושמיני עצרת של חג הסוכות, ראשון ושביעי של חג הפסח, חג השבועות ויום העצמאות. בהתאם לאמור, ימי חנוכה אינם נחשבים כימי חג, בהם זכאי העובד למנוחה שבועית.

עם זאת, בהסכמים קיבוציים שונים ובצווי ההרחבה נקבע, כי עובדים יהיו זכאים להיעדר יום נוסף בתשלום מעבודתם, נוסף על ימי החג המפורטים לעיל, בלי שיום זה ינוכה מימי החופשה העומדים לרשותם. חלק מן ההסכמים מפרטים, אילו ימים ייחשבו כימי בחירה, וחלקם מציינים, כי העובד יהיה זכאי ליום בחירה, בלי לפרט, אילו ימים ייחשבו כיום בחירה.

נדגיש, כי זכות זו אינה מעוגנת בחוק, ועובדים, אשר לא חל עליהם הסכם קיבוצי ענפי, כאמור, או צו הרחבה לאותו הסכם, אינם זכאים לתשלום בעבור יום הבחירה.

נציין, כי אף צו ההרחבה לקיצור שבוע העבודה ל-43 שעות שבועיות, אשר קבע את החובה לתשלום בעבור ימי חגים גם לעובדים, שאינם עובדים במשכורת חודשית, לא כלל את זכות יום הבחירה, אלא התמקד אך ורק בחגים המוגדרים בחוק.

לסיכום, עובד יהיה זכאי לימי בחירה בתשלום בחג החנוכה, רק אם ההסכם הקיבוצי או צו ההרחבה, החלים עליו ועל מעבידו, מחייבים זאת. זכות זו, כמובן, יכולה להינתן גם במסגרת חוזה עבודה אישי או נוהג.

 

 

 

‹ חזרה