מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

מיסוי מקרקעין

כללים ומאמרים במיסוי מקרקעין

רשות המיסים מאשרת כלל גורף של פריסת השבח לארבע שנים

27.08.2012

רשות המיסים מאשרת כלל גורף של פריסת השבח לארבע שנים

רמי אריה, עו"ד ורו"ח

ביום 22.08.2012 פורסמה החלטת מיסוי 5825/12 של רשות המיסים בישראל המאפשרת לראשונה עריכת פריסה של השבח שנוצר ממכירת מקרקעין, על פני ארבע שנים, אף אם טרם חלפו ארבע שנים מהמועד שהמקרקעין נתקבלו בירושה. החלטה זו מאפשרת הקלת מס שבח משמעותית למוכרי מקרקעין שהכנסותיהם הרגילות נמוכות. מדובר בחיסכון מס היכול להגיע עד כדי כ- 200,000 ₪ לארבע שנות הפריסה של השבח.

החלטת המיסוי עוסקת בבקשה להחלטה מקדמית שהתבקשה על ידי אח ואחות שירשו שתי דירות מגורים מהאם שנפטרה בתחילת שנת 2012. היורשים רצו למכור את אחת הדירות (להלן: "הדירה"), כאשר היורשת מתעתדת לשלם מס במכירה.

היורשת ביקשה לפרוס את מס השבח במכירת הדירה בהתאם להוראות סעיף 48א(ה) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), התשכ"ג- 1963 (להלן: "החוק"), כך שתקופת הבעלות לצורך הפריסה תכלול גם את התקופה שבגינה היורשת משלמת מס לפי הוראות סעיפים 26(א)(2) ו- 37(1)(ז) לחוק בעקבות "כניסה לנעלי המוריש", כך שבסופו של דבר תתאפשר ליורשת פריסה על תקופה של ארבע שנות מס המסתיימת בשנת המכירה.

הבקשה אושרה על ידי רשות המיסים. היורשת תוכל ליהנות מחיסכון מס משמעותי עקב ניצול מדרגות מס נמוכות, נקודות זיכוי וניכויים וזיכויים אישיים שיפחיתו לה את מס השבח. לשם ניצול הפריסה יהיה צורך לערוך תחשיב השומה הצפויה לצורכי מס הכנסה על פני ארבע שנים, מה שבהחלט כדאי היות ומדובר בעלות נמוכה של עריכת דוחות ביחס לחיסכון המס הצפוי.

על פניו נראה כי להחלטה זו יש משמעות דומה גם לגבי פריסת רווחי הון בשל נכסים שנתקבלו בירושה וחייבים במס רווח הון לפי חלק ה' לפקודת מס הכנסה.

‹ חזרה