מיסים ועסקים בע"מ. רמי אריה, עורך דין ורואה חשבון. דורון טיקוצקי קנטור גוטמן נס עמית גרוס ושות
true

מדורים מקצועיים

מיסוי בינלאומי

המיסוי במדינות שונות

מיסוי השקעות בהונגריה

23.03.2010

מיסוי השקעות בהונגריה

ד"ר אבי נוב , עו"ד

הונגריה, כמו מדינות אחרות במזרח אירופה, נחשבת כמדינה עם פוטנציאל צמיחה אדיר בשנים הקרובות. המענק בסך 20 מיליארד יורו אשר העניקה קרן המטבע הבינלאומית להונגריה, והרפורמות הכלכליות במדינה, יובילו בטווח הקרוב להאצת הצמיחה בהונגריה. מדובר ברפורמות שונות, בין היתר, בפנסיה, קיצוצים במגזר הציבורי ורפורמה במס.

ד"ר אבי נוב, מומחה למיסוי ישראלי ובינלאומי, מתאר בתמצית את מערכת המיסוי בהונגריה:

מיסוי יחידים: שיעור המס על יחידים נע בין 17% ל-32%.

מס חברות: שיעור מס החברות הוא 19% (בתוקף מינואר 2010). חברה נחשבת כתושבת הונגריה לענייני מס, אם היא התאגדה בהונגריה.

מס רווחי הון: מס רווחי הון נחשב, בדרך כלל, כחלק מההכנסה החייבת, וממוסה בשיעור המס הרלוונטי, למעט מקרים בהם חל "פטור השתתפות". בהתאם לחקיקה החדשה רווח הון המופק על ידי תושב זר ממכירת מניות בחברת מקרקעין תושבת הונגריה, יהיה חייב במס בהונגריה בשיעור של 19% אלא אם כן נקבע אחרת על ידי אמנת מס רלוונטית.

מס ערך מוסף: שיעור מס ערך מוסף הוא 25%. קיים שיעור מס מופחת ביחס למוצרים שונים (5%), וכן שיעור מס 0% או פטור ממס במקרים מסוימים.

מס העברת נדל"ן  (Transfer Tax): בין 4%-2%בהתאם לשווי הנדל"ן ולסוגו.

ניכוי מס במקור על דיבידנד: דיבידנדים המשולמים לחברה זרה אינם כפופים בעיקרון לניכוי מס במקור. אולם, דיבידנדים המשולמים ליחיד תושב מדינה זרה, עשויים להיות כפופים למס בשיעור של 10% או 25%, אלא אם קיימת אמנה למניעת כפל מס המפחיתה את שיעור הניכוי במקור.

אמנות למניעת כפל מס: הונגריה חתומה על כ-65 אמנות למניעת כפל מס. ישראל חתמה על אמנה למניעת כפל מס עם הונגריה בשנת 1993.

תכנון מס למשקיעים מישראל: שיעור מס החברות עשוי לגרום לחברה הונגרית בשליטת תושבי ישראל להפוך לחברה נשלטת זרה (חנ"ז), ולמעשה לחייב במס את בעלי השליטה בגין דיבידנד רעיוני. ניתן להימנע ממיסוי ישראלי בדרכים רבות ומגוונות. כך לדוגמא, ניתן להזרים לחברה ההונגרית פעילות עסקית ממשית, באופן שרוב ההכנסה לא תהיה פסיבית, או להכניס שותף זר לחברה הזרה, כאשר שיעור האחזקות של השותף הזר הוא לפחות 50%. בנוסף לכך, ניתן לטעון כי אמנת המס שבין ישראל להונגריה מונעת מישראל הטלת מס בגין דיבידנד רעיוני.

קישור למאמר באתר גלובס:   http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000544736

ד"ר אבי נוב, עו"ד הינו שותף בכיר למיסוי בינלאומי במשרד רמי אריה ושות', עורכי דין, [email protected] .

 

 

 

‹ חזרה